Work

De collega’s 2.0

Teambuildings: bij het verzenden van deze online versie van ons Salsa-magazine kon het weer. Hopelijk nu nog altijd! We schotelen je drie originele formules voor om je collega’s (weer) wat beter te leren kennen.

1. Workshop schapendrijven Ideaal als er zich nogal wat dierenvrienden onder je collega’s bevinden en/of als je liever nog altijd in open lucht vertoeft. Een echte schaapherder komt langs op een terrein naar keuze, samen met zijn kudde en zijn border collie. Communiceer en straal leiderschap uit, en dan doen die dieren vanzelf wel wat je zegt. Nu je collega’s nog! 2. Maak een creatief magazine Voor een teambuilding heb je niet altijd een externe goeroe nodig, laat staan dat het evenement slechts een (halve) dag hoeft te duren. Je kunt ook onder elkaar beslissen om een creatief bedrijfsmagazine te realiseren of te restylen. En ja, dat kan best een volledig jaar duren. Zorg er wel voor dat iemand het project trekt en de andere collega’s op regelmatige basis enthousiasmeert. 3. Ga zeilen Nood aan frisse zeelucht na al dat telewerk? Steek dan de handen uit de mouwen en help met sturen, de zeilen hijsen, ... Op een zeilboot moet iedereen nauw samenwerken om droog op de bestemming aan te komen. Ideaal dus voor de onderlinge verstandhouding. Of om eindelijk je baas eens in het water te kunnen keilen. Per ongeluk natuurlijk!

Play

Een festival voor al onze zintuigen: Sencity

Een festival waar slechthorende en horende mensen samen kunnen genieten van muziek? Het klinkt als euh … ‘muziek in je oren’. Op het Nederlandse Sencity festival wordt die droom een realiteit!

In Utrecht vindt een jaarlijks festival plaats, geïnspireerd op het niet of minder goed kunnen horen van muziek. “Sencity is uniek omdat alle zintuigen hier centraal staan”, zegt organisator Bas Wierikx. “Zintuigprikkelende elementen versterken de ervaring voor iedereen én zorgen er tegelijkertijd voor dat mensen met een zintuiglijke beperking muziek op maximale wijze kunnen beleven.” Ruiken, horen, zien, proeven en voelen: op Sencity ervaar je muziek met heel je lichaam. “We voorzien allerhande artiesten en visuele kunstenaars die de muziek tot leven moeten wekken bij onze zintuigen. Denk maar aan trilvloeren, speciale geuren of visuele effecten”, legt Wierikx uit. Op het festival zelf moet je nog een jaartje wachten, want door COVID-19 werd het verschoven naar september 2022.

Deel dit artikel