Work

Online vergaderen: 4 tips 

Werken aan de keukentafel, videochatten met je (klein)kinderen of collega’s: we zijn er de afgelopen maanden heel goed in geworden. Toch blijft het een uitdaging om online met meerdere mensen te vergaderen, zeker wanneer je slechthorend bent. Salsa geeft 4 tips.

1. Gebruik de juiste instellingen: Skype, Microsoft Teams, Zoom of Google Meet: zowat alle programma’s om te videobellen hebben instellingen die je aan jouw situatie kunt aanpassen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat enkel de microfoon van diegene die aan het woord is aan staat, om ruis te voorkomen. Je kan ook instellen dat enkel de spreker in beeld is, zodat je je beter kunt focussen op zijn of haar mondbewegingen. 2. Stream naar je hoortoestellen: heb je hoortoestellen met bluetooth-functie? Dan kan je het geluid van je pc rechtstreeks naar je toestellen streamen, zodat je alles veel beter hoort. 3. Gebruik een app voor ondertitels: er bestaan verschillende apps die ondertitelen wat er wordt gezegd. Sommige zijn gratis, andere kosten geld. Check bijvoorbeeld eens Ava, Earfy, Live Transcribe van Google, of SpeakSee. 4. Praat erover: werk je in een team waarin één persoon slechthorend is, wacht dan niet tot die zelf uit zijn of haar pijp komt met een oplossing voor het videobellen. Overleg tot je een manier van werken vindt waarmee iedereen in je team kan leven. Spreek ook onderling af welke signalen – je hand opsteken bijvoorbeeld – je wil gebruiken als je iets wil zeggen, en wijs een organisator aan die alles in goede banen leidt.

Play

Zo waan je je écht op vakantie!

Wil je er eindelijk weer op uit trekken deze zomer? Salsa heeft enkele bijzondere plekjes in petto die op z’n minst een exotisch belletje doen rinkelen.

Het échte Buitenland? Dat is eigenlijk een deelgemeente van Bornem, die bovendien heel wat zotte bouwwerken telt. Een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1894 in Antwerpen. En meer verklappen we niet. Liever de warme, zuiderse sferen van de Provence? Trek dan naar het middeleeuwse vestingstadje Thuin, bij Charleroi, met zijn hangende tuinen. Ei zo na een wereldwonder! Of kies voor Torgny, de meest zuidelijke plek van ons land – met glooiende wijngaarden en vooral een zonnig microklimaat, dat spreekt.

Ben je eerder fan van canyons, dan is een uitstapje naar de Fondry des Chiens in de provincie Namen zeker iets voor jou! Een gigantische kloof, naar Belgische normen. Je wandelt er naartoe vanuit Nismes, wat dan weer erg doet denken aan het Franse Nîmes! Ons land biedt zelfs woestijnpret, in De Panne met name. Het natuurreservaat De Westhoek vormt met een beetje fantasie een eindeloze zandvlakte, maar in tegenstelling tot de échte Sahara vind je er konikpaarden, Schotse hooglanders en 400 plantensoorten. En hoe heet de centrale loopduin? De Sahara!

Deel dit artikel