Jezelf heruitvinden: een job op zich

Rachel Dipinto opende drie jaar geleden de deuren van haar schoonheidssalon in Brussel. Sindsdien ontvangt ze klanten voor een gezichtsverzorging of een massage op basis van natuurlijke cosmetica, of ‘slow cosmetics’.

“Ik begon mijn carrière als klassiek schoonheidsspecialiste, maar al snel kreeg ik een meer algemene belangstelling voor gezondheid. Zo volgde ik een opleiding over kruidenleer en daarna één over aromatherapie. Ik bereid graag recepten op maat van mijn klanten, uitsluitend op basis van natuurlijke ingrediënten."

De eerste lockdown zette helaas de contactberoepen on hold. “Maar ik ben nooit gestopt! Mijn werk bezielt me, ik wou het de mensen aangenaam maken, zeker in deze periode. Ik deelde al veel tips en recepten op mijn Instagram-account, Rachel Essentielle. Dat deel van mijn activiteiten heb ik verder ontwikkeld door mijn École de beauté vivante et énergétique te openen, een online opleidingsprogramma over natuurlijke cosmetica. En ik heb ook van de lockdown gebruik gemaakt om mijn eerste boek te schrijven, dat op 19 januari uitkwam: Moins mais mieux avec la cosmétique naturelle. (Minder maar beter met natuurlijke cosmetica)”

Moins mais mieux avec la slow cosmétique is een verzameling van 40 recepten en talloze tips om voor jezelf te zorgen met natuurlijke ingrediënten. www.rachelessentielle.be

Work

Brieven schrijven: echte kunst!

Brieven schrijven is weer populair, zeker sinds corona. Met een geschreven brief maak je immers extra duidelijk dat je aan iemand denkt, en het is nog leuk om te doen ook. Mail art laat zelfs een streepje kunst toe in je schrijfsels. Salsa helpt je op weg.

De lockdown gaf de voorzet voor verschillende mail-art-initiatieven: de brief als kunstwerkje. Strakke richtlijnen zijn er niet, maar meestal werkt het als volgt: iemand neemt het initiatief en stuurt een pakketje (of een website) met opdrachten en instructies de wijde wereld in. Zo ontstaat een heen-en-weer correspondentie die aanzet tot artistieke expressie en een explosie aan creativiteit op gang trekt. Eén ding staat vast: mail art werkt therapeutisch en het is nog leuk ook!

Enkele voorbeelden, ter inspiratie:

  • My View From Home Vraag je mail-art-vrienden wat ze (hopen te) zien in hun omgeving. En je hoeft je niet te beperken tot je vrienden. Drop de opdracht bij je buren, post hem op Facebook, kies lukraak enkele adressen uit de Witte Gids, …
  • Share a Secret Op deze website kan je een geheim delen. Alle geheimen samen vormen een artistiek groepswerk. Of gewoon intrigerend leesvoer, als je ervoor zou kiezen om gewoon door alle kaartjes heen te scrollen.

Play

Deel dit artikel