Wist je dat?

Een verminderd gehoor? Je bent zeker niet alleen: in België heeft 12% van de bevolking gehoorproblemen. Heel opvallend: van die mensen draagt slechts 1 op de 3 hoortoestellen. De aankoop van hoortoestellen is best wel een grote stap, maar twijfelen is nergens voor nodig. Integendeel! Hoe het zit bij de klanten van Lapperre? Salsa serveert enkele leuke wist-je-datjes.

71,6 jaar

is de gemiddelde leeftijd van de Lapperre-klanten. Heel wat mensen met hoortoestellen zijn dus een pak jonger, en zo weet je meteen dat niet alleen ouderen kampen met gehoorverlies.

Mooi & comfortabel

Liefst 94% van de Lapperre-klanten kiest voor hoortoestellen achter het oor, meestal met een luidsprekertje in het oor. Dat is niet alleen esthetisch, maar ook comfortabel. Bovendien kan dat type hoortoestellen makkelijk versterkt worden als je gehoor er verder op zou achteruitgaan in de loop der jaren.

55%

van de Lapperre-klanten kiezen voor oplaadbare hoortoestellen. Dat wordt zelfs 85% als we enkel kijken naar de klantengroep met Marvel-toestellen, de laatste nieuwe technologie. Oplaadbare hoortoestellen zijn immers erg handig: je hoeft niet meer elke week die kleine batterijtjes te vervangen en je loopt niet langer het risico om plots zonder batterijen te zitten. Je steekt ze ’s avonds simpelweg in de oplader en klaar is kees. Na 3 uur opladen kunnen ze er weer een hele dag tegen!

5 jaar lang hoorcomfort

Niet minder dan 90% van de Lapperre-klanten kiest voor een ComfortPlus-plan, met een omniumverzekering voor je hoortoestellen voor de duur van 5 jaar. ComfortPlus geeft je ook recht op 5 jaar garantie, een drybox of droogtabletten, voldoende batterijen of een oplader, en 50% korting op accessoires. Conclusie: geen extra kosten, geen zorgen.

Klein ≠ duur

Hoe kleiner je hoortoestel, hoe duurder? Klopt niet! Size doesn’t matter, met andere woorden. Het zijn de technologische kenmerken die de prijs van hoortoestellen bepalen. Hoe fijn kan je apparaat afgeregeld worden? Hoe goed kan het zich automatisch aanpassen aan de omgeving en de soorten geluiden? Enzovoort.

Trainen is de boodschap!

Het dragen van hoortoestellen kan je nog het best vergelijken met sport: hoe vaker je je oren ‘traint’, hoe beter ze in conditie blijven en hoe beter je zal blijven verstaan. Draag je hoortoestellen dus zo vaak mogelijk, en niet enkel als je de deur uit moet.

Goed horen = goed leven

Gemiddeld zit er 7 jaar (!) tussen het moment waarop iemand vaststelt dat er iets scheelt aan zijn of haar gehoor en het moment waarop die persoon daadwerkelijk hoortoestellen aankoopt. Nochtans, mensen met hoortoestellen zouden achteraf bekeken veel sneller de stap hebben gezet. Ze horen immers niet alleen beter, ook hun levenskwaliteit gaat er aanzienlijk op vooruit. Conclusie: laat je oren testen bij de minste twijfel. Een hoortest bij Lapperre is altijd gratis, dus kom gerust eens langs in één van onze hoorcentra. Of test je gehoor online via www.hoorprofiel.be.

Wablief?

Heb je last van gehoorproblemen en blijf je de aankoop van hoortoestellen voor je uitschuiven? Weet dat er auditieve deprivatie optreedt als het stukje in je hersenen dat je nodig hebt om te horen niet voldoende geprikkeld wordt. Dat betekent dat het heel moeilijk wordt om die bepaalde delen van je gehoor opnieuw te activeren. Conclusie? Start met hoortoestellen op het juiste moment, en dus zeker niet te laat. Advies op maat? Maak een afspraak bij Lapperre via www.lapperre.be of bel het gratis nummer 0800 10 888.

Deel dit artikel