Guy vertelt…


“Ik was maatschappelijk werker bij de bijzondere jeugdzorg. Sommige kinderen hadden zichzelf in nesten gewerkt, anderen raakten door hun ouders in de problemen. Als het echt niet anders kon, plaatsten we hen in een instelling. We brachten hen in veiligheid en volgden hen nauwgezet op. Zodra hun gezinssituatie beter was, mochten ze terug naar huis. Maar soms veranderde er niet veel en bleven die jongeren in de instelling tot ze meerderjarig waren. Ik merkte hoe de wachtlijsten groeiden en in crisissituaties zorgde dat voor ellende. Ik zette zo’n jongen of meisje op de lijst, hoopte dat het thuis niet verergerde en ging regelmatig langs. Mijn werk bezorgde me soms veel kopzorgen.”

Guy hoort erbij…


“Heimwee naar mijn beroepsleven heb ik als gepensioneerde niet. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om alle nieuwe regeltjes te blijven volgen. In de jeugdzorg zijn dat er nogal wat. Vooral de laatste jaren zat ik vaak achter mijn computerscherm. Ik was blij dat ik kon afzwaaien en viel niet in een zwart gat. Mijn vrouw en ik vangen regelmatig onze drie kleinkinderen op. We hebben een abonnement in ons cultureel centrum: minstens één keer in de maand vind je ons op een concert of een optreden. We houden ook van film en culturele uitstappen met vrienden. Elke dinsdag volgen we cursussen aan de universiteit. En we reizen heel vaak. Nee, verveling staat niet in onze woordenboek.”

Guy beleeft…


“Tien jaar geleden merkte ik dat ik minder goed hoorde. Ik stapte naar Lapperre en op mijn 55e droeg ik mijn eerste hoortoestellen. Dit voorjaar stapte ik over op de Phonak Audéo Marvel. Nog nooit hoorde ik zo goed als nu. TV-kijken was vroeger een opgave, nu is het een feest. Ik ben een verwoed fietser. Dankzij Marvel hoor ik de auto’s achter me én kan ik handenvrij telefoneren. Elke dag fiets ik minstens een uur en mijn kilometerteller klokt jaarlijks af op 7.000 kilometer. Onze jongste dochter Karlijn was als tiener gefascineerd door mijn hoortoestellen en werkt als audiologe bij Lapperre. Dat vind ik best fijn. Regelmatig vraagt ze hoe het met mijn gehoor gesteld is.”

Guy Clinckaert • 65 jaar • Gepensioneerd maatschappelijk werker • Hoortoestel: Phonak Audéo Marvel

“Ik ben een verwoed fietser. Dankzij Marvel hoor ik de auto’s achter me én kan ik handenvrij telefoneren.”

Deel dit artikel