Ruth vertelt

“Veertig kinderen kregen een nieuw hoortoestel”

“Ik ben 32 jaar en werk als audioloog bij Lapperre in het hoorcentrum van Mechelen. Ik woon samen met mijn vriend en onze twee kinderen in een kleine naburige gemeente. Onlangs reisde ik als vrijwilliger met de Hear The World Foundation naar Myanmar. Samen met collega-audiologen van over de hele wereld ging ik er hoortoestellen aanpassen in de Mandalay School voor slechthorende en dove kinderen. Veertig kinderen kregen van ons een nieuw hoortoestel. Myanmar is arm en gewone mensen hebben er het geld niet voor de aankoop van goede toestelletjes. Hear The World is een non-profitorganisatie die actief door Lapperre gesteund wordt.”

Ruth beleeft

“Zingen is en blijft mijn grootste passie”

“Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn ouders zetten altijd klassieke muziek op. We volgden ook allemaal muziekschool en ik leerde er viool spelen. Sinds mijn zevende zing ik in het Onze-Lieve-Vrouwkoor in Mechelen. Zingen is en blijft mijn grootste passie. Zangles heb ik nooit gevolgd; als zangeres ben ik spontaan gegroeid. Zingen blijft voor mij een hobby. Met kleine kinderen blijft er niet zoveel vrije tijd meer over. Vroeger sportte ik vaak en gingen we regelmatig uit eten. Dat staat nu allemaal op een lager pitje. Ik kook wel heel graag en vroeger experimenteerde ik met exotische recepten. Door de kindjes hou ik het nu vooral op dagelijkse kost.”

Ruth hoort

“Het is fijn om elke dag mensen te kunnen helpen”

“Ik wou indertijd logopediste worden. Maar tijdens die opleiding raakte ik vooral gefascineerd door de audiologische vakken. Dus schakelde ik vol overtuiging over naar audiologie,. Audioloog zijn bij Lapperre is een enorm leuke job die veel voldoening schenkt. Enerzijds ben ik gefascineerd door de wetenschappelijke en technische aspecten van mijn werk, anderzijds is het heel fijn om elke dag mensen te kunnen helpen. Opnieuw goed kunnen horen, is voor mensen soms een heel emotionele ervaring. Dat heb ik ook gemerkt in Myanmar. Sommige kindjes hoorden dankzij onze hoortoestellen voor het eerst in hun leven het geluid van applaus. Op dat moment kregen we allemaal een brok in de keel.”

Deel dit artikel